среда, 27 февраля 2013 г.

Український червоний борщ


Борщ. Фото.
Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:
  • яловичина - 600-700 гр.
  • буряк - 500 гр.
  • картопля - 500 гр.
  • морква - 200 гр.
  • цибуля - 200 гр.
  • помідори - 300 гр. або 3 ст.л. томатної пасти
  • капуста - 300 гр.
  • часник - 3-4 зубчики часнику
  • лавровий лист - 3-4 шт.
  • оцет - 1-2 ч.л.
  • сіль, перець
Борщ. Інгредієнти.

Приготування:
М'ясо відварити протягом 1,5 години.
Вариться м'ясо.
Потім нарізати м'ясо кубиками.
Відварена і нарізана яловичина.
Додати в каструлю.
Додаємо нарізане м'ясо в каструлю.
Цибулю подрібнити.
Нарізана кубиками цибуля.
Моркву натерти на крупній терці.
Натерта на крупній терці морква.
Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою.
Нарізаний соломкою буряк.
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
Нарізаний кубиками помідор.
Капусту нашаткувати соломкою.
Нарізана соломкою капуста.
Буряк обсмажити на соняшниковій олії.
Обсмажити буряк на рослинній олії.
Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв.
Додаємо помідор і оцет.
Цибулю обсмажити на соняшниковій олії.
Цибуля смажиться.
Додати моркву і обсмажити.
До цибулі додаємо моркву.
Картоплю нарізати кубиками.
Нарізана кубиками картопля.
У киплячий бульон додати картоплю, довести до кипіння і посолити.
Кладемо картоплю в каструлю.
Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв.
Кладемо нашатковану капусту в каструлю.
Тоді додати буряк і варити ще 10 хв.
Тушений буряк з помідорами додаємо в каструлю.
Потім додати цибулю і моркву.
Додаємо обжарену моркву і цибулю в каструлю.
Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити.
Додаємо лавровий лист.
Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв.
Додаємо в каструлю часник.
Український червоний борщ готовий. До борщу можна подати пампушки з часником.
Борщ готовий.
При подачі в тарілку додати сметану, січену зелень.

Комментариев нет:

Отправить комментарий