Інгредієнти (на 2,5 л. води):
|
Приготування:
Горох добре промити. Залити 1 л. води, накрити кришкою і варити на малому вогні до готовності. Щоб горох скорше зварився, можна попередньо замочити його наніч.
|
Почищену картоплю нарізати кубиками.
|
Додати картоплю до звареного гороху. Закип'ятити, посолити і варити 15 хв.
|
Тим часом нарізати дрібними кубиками сало.
|
Також дрібними кубиками нарізати цибулю.
|
Сало розтопити на сковорідці.
|
Додати цибулю і смажити до золотистого кольору.
|
Шумівкою перекласти шкварки з цибулею в каструлю і варити ще 5-7 хв. На жирі, що залишився будемо обсмажувати інші інгредієнти супу.
|
Вміст каструлі розтовкти м'ялкою до пюреподібного стану (можна використати блендер). Після цього долити 1,5 л. окропу.
|
Моркву нарізати тонкою соломкою, чи потерти на грубій терці.
|
Грудинку нарізати соломкою.
|
На жирі, що залишився, швидко обсмажити карі, духмяний, і чорний мелений перець.
|
Потім додати моркву.
|
Слідом за морквою додати грудинку, смажити 8-10 хв. помішуючи.
|
Обсмажені моркву з грудинкою шумівкою перекласти в каструлю. Поварити ще 5 хв.
|
Тим часом подрібнити зелень, додати в каструлю, накрити кришкою і відставити з вогню. Хай наш гороховий суп настоїться.
|
Хліб нарізати кубиками розміром 1х1 см і обсмажити на жирі, що залишився. Якщо під рукою немає черствого хліба, попередньо нарізаний кубиками свіжий хліб можна підсушити в духовці.
|
Готовий гороховий суп з копченою грудинкою розлити в тарілки і викласти гіркою грінки. Можна прикрасити зеленню петрушки.
Комментариев нет:
Отправить комментарий