среда, 27 февраля 2013 г.

Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками


Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками. Рецепт приготування.
Інгредієнти (на 2,5 л. води):
  • горох колений - 1 стакан
  • копчена грудинка - 250 гр.
  • сало - 100 гр.
  • картопля - 300 гр.
  • цибуля - 100 гр.
  • морква - 100 гр.
  • черствий батон - 8 скибок (товщиною 1 см)
  • порошок карі (лагідний) - 0,5 ч. л.
  • перець духмяний, мелений, сіль
  • зелень кропу і петрушки
Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками. Інгредієнти.

Приготування:
Горох добре промити. Залити 1 л. води, накрити кришкою і варити на малому вогні до готовності. Щоб горох скорше зварився, можна попередньо замочити його наніч.
Горох вариться в каструлі.
Почищену картоплю нарізати кубиками.
Нарізана кубиками картопля.
Додати картоплю до звареного гороху. Закип'ятити, посолити і варити 15 хв.
Додаємо картоплю в кструлю.
Тим часом нарізати дрібними кубиками сало.
Нарізане дрібними кубиками сало.
Також дрібними кубиками нарізати цибулю.
Нарізана дрібними кубиками цибуля.
Сало розтопити на сковорідці.
Шкварки на сковорідці.
Додати цибулю і смажити до золотистого кольору.
Цибуля обсмажується із шкварками.
Шумівкою перекласти шкварки з цибулею в каструлю і варити ще 5-7 хв. На жирі, що залишився будемо обсмажувати інші інгредієнти супу.
Перекладаємо зажарку в каструлю.
Вміст каструлі розтовкти м'ялкою до пюреподібного стану (можна використати блендер). Після цього долити 1,5 л. окропу.
Розминаємо вміст каструлі.
Моркву нарізати тонкою соломкою, чи потерти на грубій терці.
Морква нарізана соломкою.
Грудинку нарізати соломкою.
Шпондер нарізаний соломкою.
На жирі, що залишився, швидко обсмажити карі, духмяний, і чорний мелений перець.
Лагідне карі, духмяний перець і мелений перець обсмажуються на сковорідці.
Потім додати моркву.
Додаємо моркву соломкою в сковорідку.
Слідом за морквою додати грудинку, смажити 8-10 хв. помішуючи.
Морква і шпондер обсмажуються.
Обсмажені моркву з грудинкою шумівкою перекласти в каструлю. Поварити ще 5 хв.
Перекладаємо вміст сковорідки в каструлю.
Тим часом подрібнити зелень, додати в каструлю, накрити кришкою і відставити з вогню. Хай наш гороховий суп настоїться.
Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками готовий.
Хліб нарізати кубиками розміром 1х1 см і обсмажити на жирі, що залишився. Якщо під рукою немає черствого хліба, попередньо нарізаний кубиками свіжий хліб можна підсушити в духовці.
Гороховий суп з копченим шпондером і грінками готовий.Грінки обсмажуються в сковорідці.
Готовий гороховий суп з копченою грудинкою розлити в тарілки і викласти гіркою грінки. Можна прикрасити зеленню петрушки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий