Інгредієнти для тіста:
|
Приготування торта “Прага”:
Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 22-23 см.
Готуємо бісквіт.
Жовтки відділити від білків. До жовтків всипати 100 гр. цукру і збити їх міксером до світлої маси. |
Білки збити в густу штивну піну.
|
До білків додати решту цукру (50 гр.) і ще раз все добре збити міксером.
|
До білків додати жовтки і добре вимішати.
|
Заздалегідь просіяне борошно змішати з какао.
|
Борошно з какао висипати до збитих яєць і обережно розмішати ложкою, підбираючи тісто з боків досередини.
До розмішаного тіста вилити розтоплене на водяній бані тепле масло і знову все акуратно розмішати ложкою. |
У змащену маслом і присипану борошном форму вилити тісто. І випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 30 хв. Готовий корж викласти на решітку і залишити мінімум на 8-9 год.
Форму бажано підготувати заздалегідь, щоб готове тісто не осідало. |
Готуємо крем.
Розм’якле масло добре перетерти з ванільним цукром. |
Жовток розмішати з водою (20 гр.).
|
До жовтка вилити згущене молоко.
|
І на водяній бані або малому вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Потім відставити з вогню і охолодити.
|
Охолоджену масу (згущене молоко і жовток) невеликими порціями додавати до масла, постійно збиваючи міксером.
|
Потім додати какао і знову збити міксером. Крем готовий.
|
Корж розрізати на три частини.
|
Коржі перекласти кремом.
|
Готуємо глазур.
На водяній бані розтопити шоколад і масло, перемішати. |
Поки готується глазур, верхній корж змастити розтопленим повидлом чи джемом, дати застигнути. Потім поверхню і боки торта змастити шоколадною глазур’ю.
|
Торт “Прага” готовий.
|
Комментариев нет:
Отправить комментарий