среда, 27 февраля 2013 г.

Торт “Прага”


Торт “Прага”. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 115 гр.
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 150 гр.
  • вершкове масло - 40 гр.
  • какао-порошок - 25 гр.
Інгредієнти для крему:
  • жовток - 1 шт.
  • згущене молоко - 120 гр.
  • вода - 20 гр.
  • вершкове масло - 200 гр.
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • какао-порошок - 10 гр.
Інгредієнти для глазурі:
  • чорний шоколад - 70 гр.
  • вершкове масло - 70 гр.
А також:
  • абрикосовий джем або повидло - 60 гр.
Торт “Прага”.

Приготування торта “Прага”:

Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 22-23 см.
Готуємо бісквіт.
Жовтки відділити від білків. До жовтків всипати 100 гр. цукру і збити їх міксером до світлої маси.
Збиваємо жовтки з цукром
Білки збити в густу штивну піну.
Збиваємо білки.
До білків додати решту цукру (50 гр.) і ще раз все добре збити міксером.
Додаємо цукор до білків і продовжуємо збивати.
До білків додати жовтки і добре вимішати.
Змішуємо збиті білки із збитими жовтками.
Заздалегідь просіяне борошно змішати з какао.
Змішуємо просіяне борошно із какао.
Борошно з какао висипати до збитих яєць і обережно розмішати ложкою, підбираючи тісто з боків досередини.
До розмішаного тіста вилити розтоплене на водяній бані тепле масло і знову все акуратно розмішати ложкою.
Додаємо борошно з какао до збитих яєць і вливаємо розтоплене на водяній бані масло. Розмішуємо.
У змащену маслом і присипану борошном форму вилити тісто. І випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 30 хв. Готовий корж викласти на решітку і залишити мінімум на 8-9 год.
Форму бажано підготувати заздалегідь, щоб готове тісто не осідало.
Виливаємо тісто у змащену вершковим маслом та присипану борошном форму.
Готуємо крем.
Розм’якле масло добре перетерти з ванільним цукром.
Перетираємо масло з цукром.
Жовток розмішати з водою (20 гр.).
Розмішуємо жовток з водою.
До жовтка вилити згущене молоко.
Додаємо до жовтка згущене молоко.
І на водяній бані або малому вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Потім відставити з вогню і охолодити.
На малому вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
Охолоджену масу (згущене молоко і жовток) невеликими порціями додавати до масла, постійно збиваючи міксером.
До масла додаємо жовток із згущеним молоком.
Потім додати какао і знову збити міксером. Крем готовий.
Додаємо какао до масла.
Корж розрізати на три частини.
Торт розрізати на три коржі.
Коржі перекласти кремом.
На перший корж викладаємо крем, на нього другий корж і знову крем, накриваємо третім коржем.
Готуємо глазур.
На водяній бані розтопити шоколад і масло, перемішати.
На водяній бані розтоплюємо шоколад і вершкове масло.
Поки готується глазур, верхній корж змастити розтопленим повидлом чи джемом, дати застигнути. Потім поверхню і боки торта змастити шоколадною глазур’ю.
Зверху торт змащуємо джемом, даємо охолонути і поливаємо шоколадною помадкою.
Торт “Прага” готовий.
Торт “Прага” готовий.

Комментариев нет:

Отправить комментарий