среда, 27 февраля 2013 г.

Торт “Дамський каприз”


Торт “Дамський каприз”. Рецепт приготування.
Інгредієнти (для тіста):
  • вершкове масло - 50 гр.
  • мед - 2 ст. л.
  • цукор - 70 гр.
  • яйця - 1 шт.
  • молоко - 2 ст. л.
  • борошно - 170-200 гр.
  • сода - 1 ч. л.
  • оцет
Для крему:
  • вершкове масло -250 гр.
  • манна крупа - 3 ст. л. (без вершка)
  • молоко - 300 гр.
  • цукор - 50 гр.
Для помадки:
  • цукор - 4 ст. л.
  • вода - 2 ст. л.
  • вершкове масло - 50 гр.
  • какао - 2 ст. л.
А також:
  • варення з кислинкою (за бажанням)
Торт "Дамський каприз".

Приготування:
Цей торт я випікала у формі діаметром 26 см.
Яйце, цукор і мед добре перемішати.
Мед, яйце, цукор.
Додати масло, молоко, все перетерти,..
Додаємо вершкове масло і молоко.
...поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння (але не кип'ятити). Відставити з вогню і трошки остудити.
Підігріваємо.
Потім додати борошно і гашену оцтом соду, замісити тісто.
Додаємо гашену соду.
Тісто скатати в ковбаску і поділити на 5 рівних частин.Якщо у вас форма для випічки меншого діаметру (в мене 26 см.), то тісто можна розділити на 6-7 частин.
Розділяємо тісто.
З кожної частини тіста (по черзі) розкатати круг, викласти у форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 5 хв. Форму змастити олією.
Корж на формі для випічки.
В кипляче молоко, помішуючи, поступово додати манну крупу.
Готуємо манку.
Туди ж додати цукор. Постійно помішуючи, поварити ще 2-3 хв. Потім остудити до кімнатної температури.
Додаємо до манки цукор.
В окрему посудину викласти масло і добре перетерти його з манкою. Манку додавати невеликими порціями.
Перетираємо вершкове масло з манкою.
Верхню частину коржа змастити кремом.
Перемащуємо коржі кремом.
Нижню частину наступного коржа змастити тонким шаром варення і накрити ним попередній корж (варенням донизу). Верх коржа знову змастити кремом. Вийде так: корж-крем-варення-корж-крем-варення і т. д. Залишками крему обмастити боки торта.
Перемащуємо коржі варенням.
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
Готуємо помадку.
Ще гарячою помадкою змастити торт і на 2 год. покласти в холодильник. Торт "Дамський каприз" готовий.
Торт Дамський каприз готовий.

Комментариев нет:

Отправить комментарий