Інгредієнти (для тіста):
|
Приготування:
Цей торт я випікала у формі діаметром 26 см.
Яйце, цукор і мед добре перемішати.
|
Додати масло, молоко, все перетерти,..
|
...поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння (але не кип'ятити). Відставити з вогню і трошки остудити.
|
Потім додати борошно і гашену оцтом соду, замісити тісто.
|
Тісто скатати в ковбаску і поділити на 5 рівних частин.Якщо у вас форма для випічки меншого діаметру (в мене 26 см.), то тісто можна розділити на 6-7 частин.
|
З кожної частини тіста (по черзі) розкатати круг, викласти у форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 5 хв. Форму змастити олією.
|
В кипляче молоко, помішуючи, поступово додати манну крупу.
|
Туди ж додати цукор. Постійно помішуючи, поварити ще 2-3 хв. Потім остудити до кімнатної температури.
|
В окрему посудину викласти масло і добре перетерти його з манкою. Манку додавати невеликими порціями.
|
Верхню частину коржа змастити кремом.
|
Нижню частину наступного коржа змастити тонким шаром варення і накрити ним попередній корж (варенням донизу). Верх коржа знову змастити кремом. Вийде так: корж-крем-варення-корж-крем-варення і т. д. Залишками крему обмастити боки торта.
|
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
|
Ще гарячою помадкою змастити торт і на 2 год. покласти в холодильник. Торт "Дамський каприз" готовий.
|
Комментариев нет:
Отправить комментарий