среда, 27 февраля 2013 г.

Лазанья


Лазанья. Фото.
Інгредієнти:
  • 12 листів лазаньї
  • олія (змастити дно дека)
Для соусу болоньєзе:
  • фарш яловичий - 200 гр.
  • фарш свинячий - 200 гр.
  • цибуля - 200 гр.
  • часник - 3-4 зубці
  • помідори - 400 гр.
  • вино червоне сухе - 250 гр.
  • масло вершкове - 2 ст. л. з вершком (для обжарювання)
  • сіль, перець
Для соусу бешамель:
  • масло вершкове - 2 ст. л.
  • мускатний горіх потертий - 0.5 ч. л.
  • мука - 2 ст. л.
  • молоко - 900 гр.
  • твердий сир - 300 гр.
  • пармезан або грана падано - 50 гр.
  • сіль, перець
Лазанья. Інгредієнти.

Приготування:
Моркву нарізати дрібними кубиками.
Дрібно нарізана морква.
Цибулю нарізати дрібними кубиками.
Дрібно нарізана цибуля.
Дрібно нарізати, або витиснути в часникодавці часник.
Дрібно нарізаний часник.
Подрібнити стебла селери.
Дрібно нарізана селера.
Приготування соусу болоньєзе. На сковорідці розтопити 2 ст. л. вершкового масла і висипати туди подрібнені моркву, цибулю, часник і селеру, обсмажити на середньому вогні 5 хв.
Дрібно порізані цибуля, часник, селера і морква обсмажуються на сковорідці.
Додати фарш і обсмажити все разом протягом 20-25 хв. на середньому вогні, періодично помішуючи.
Додаємо фарш в сковорідку.
Коли фарш злегка підрум'яниться влити в сковорідку вино і тушити поки вино не випарується.
Додаємо в сковорідку сухе червоне вино.
Коли вино випарувалось додати у сковорідку очищені від шкірки і перетерті на терці, чи подрібнені в блендері помідори і потушити ще 5 хв.
Додаємо перетерті помідори.
Приготування соусу бешамель. В окремій посудині розтопити 2 ст. л. вершкового масла і додати 2 ст. л. муки. Муку спасерувати до коричнуватого кольору.
Мука пасерується у вершковому маслі.
Коли мука спасерована потрохи додати до неї молоко весь час помішуючи щоб не утворилися грудки і соус набув однорідної консистенції (краще це робити, відставивши муку з вогню). Влити все молоко і помішуючи довести до кипіння (не кип'ятити) і додати 0.5 ч. л. тертого мускатного горіху і сіль до смаку, перемішати.
Готовий соус бешамель
Твердий сир нарізати на квадратні шматки, або потерти на середній терці.
Нарізаний кубиками твердий сир.
Дно деко змастити невеликою кількістю олії і викласти листи лазаньї.
На дно деко кладемо три листи лазаньї.
Викласти на листи лазаньї 1/3 частину соусу болоньєзе.
Викладаємо соус болоньєзе на листи лазаньї.
Змастити 1/4 частиною соусу бешамель.
Викладаємо соус бешамель на соус болоньєзе.
Викласти твердий сир.
Викладаємо сир на соус бешамель.
Накрити листами лазаньї.
Викладаємо листи лазаньї для другого шару.
Викласти другу третину соусу болоньєзе.
На другий шар листів лазаньї викладаємо соус болоньєзе.
Змастити соусом бешамель.
На другий шар болоньєзе викладаємо соус бешамель.
Викласти твердий сир.
В другому шарі викладаємо порізаний сир на соус бешамель.
На сир викласти листи лазаньї.
Накриваємо сир листами лазаньї для третього шару.
Викласти соус болоньєзе.
Викладаємо соус болоньєзе на третій шар.
Змастити соусом бешамель.
Викладаємо соус бешамель на соус болоньєзе в третьому шарі.
Викласти твердий сир.
На соус бешамель викладаємо твердий сир в третьому шарі.
Вкрити листами лазаньї.
Вистиляємо четвертий шар листів лазаньї на викладений твердий сир.
Змастити соусом бешамель і випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 40-45 хв.
Змащуємо четвертий шар листів лазаньї соусом бешамель.
Тим часом натерти на дрібній терці пармезан, чи грана падано. Готову лазанью вийняти з духовки, посипати тертим сиром і поставити в духовку ще на 5-10 хв.
Натераємо на середній терці сир грана падано або пармезан.
Лазанья готова.
Лазанья готова.

Комментариев нет:

Отправить комментарий