четверг, 7 марта 2013 г.

Котлети по-київськи


Котлети по-київськи. Фото.
Інгредієнти:
  • куряче філе - кількість за бажанням
  • вершкове масло - 200 гр.
  • яйце - 1 шт.
  • борошно - 3 ст. л.
  • сухарі панірувальні
  • олія для смаження
  • зелень петрушки (посічена) - 4 ст. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • перець мелений
  • сіль - 0,5 ч. л. + 1 ст. л. води
Котлети по-київськи. Інгредієнти.

Приготування:
*** Щоб котлети по-київськи вийшли делікатними, вибирайте філе невеликого розміру.
Петрушку дрібно посікти ножем.
Дрібно посічена петрушка.
Масло покласти в миску і порізати на частини, додати петрушку, лимонний сік і сіль розведену в 1 ст. л. гарячої води. Все добре розтерти ложкою до однорідної маси.
До вершкового масла додаємо петрушку, розведжену в воді сіль і лимонний сік.
На дошку покласти пергаментний папір і на ньому сформувати з масла прямокутник товщиною 1 см. Покласти масло в морозильну камеру на 15-20 хв.
Все добре перетираємо і формуємо чотирикутник 1 см висотою.
Товсту частину великого філе обов'язковопідрізати ножем так, щоб філе відкрилось як "книжка".
Розрізаємо філе.
Розгорнути філе.
Розрізане книжкою філе.
Взяти два куски харчової плівки, змочити у воді. Першим застелити дошку, викласти підготовлене філе і щільно закрити другим куском плівки. Відбивати можна пляшкою, качалкою чи плоским боком молотка для м'яса, щоб не прорвати волокна філе. Товщина відбитого філе повинна бути 5-7 мм.
Відбиваємо філе.
Відбите філе з обох боків посолити і поперчити.
Філе солими і перчимо з двох боків.
Всі відбиті і приправлені філе викласти на тарілку, щільно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. В холодильнику витримайте від 30 хв. і довше (можна залишити на ніч).
Посолене і поперчене філе, накрите харчовою плівкою.
Просолене філе розкласти на дошці (я дошку застелила зволоженою харчовою плівкою, щоб майбутня котлета не прилипала до сухої дошки). Масло вийняти з морозильної камери, розрізати на необхідну для котлет кількість шматків. Ближче до лівого краю покласти шматок масла в перерізі 1х1 см, а довжину регулюйте за шириною вашого філе.
Шматок масла на філе.
Масло загорнути в філе як налисник.
Загортаємо філе налисником.
Готову до панірування котлету покладіть в холодильник і начиняйте решту філе.
Котлета готова до панірування.
Для панірування приготуйте одну тарілку з борошном, одну з панірувальними сухарями і одну із яйцем, збитим з невеликою кількістю води.
Борошно, збите яйце і панірувальні сухарі.
Запаніруйте котлету спочатку в борошні, потім в яйці і в сухарях (паніровка повинна бути щільною і покривати котлету з усіх боків). Запаніровані котлети викладіть у посудину, дно якої присипте панірувальними сухарями.
Щоб при смаженні не злізла паніровкапокладіть запаніровані котлети в холодильник на 2-3 год. щоб підсохло яйце, або, якщо часу на це немає, то в морозильну камеру на 15-20 хв. щоб яйце підмерзло.
Запанірована котлета.
В сковорідці розігрійте суміш олії і вершкового масла в співвідношенні 1:1. Шар жиру на сковорідці повинен бути не меньшим за 1 см. На великому вогні обсмажте котлету з двох боків до рум'яної скоринки (приблизно 4 хв.). Обсмажені котлети викладіть у деко і покладіть в розігріту до 180 °С духовку, випікайте до готовності 15-20 хв.
Котлети смажаться на сковорідці.
Котлети по-київськи готові.
Котлети по-київськи готові.

Комментариев нет:

Отправить комментарий