четверг, 7 марта 2013 г.

Пампушки з часником



Пампушки з часником. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 500 гр.
  • молоко - 300 мл.
  • олія соняшникова - 2 ст. л.
  • сіль - 1 ч. л. (з вершком)
  • цукор - 2 ч. л.
  • свіжі дріжджі - 25 гр.
  • лимонний сік - 1 ч. л.
Інгредієнти для заправки:
  • часник - 3-4 зубці
  • січена зелень петрушки і кропу - 3 ст. л.
  • соняшникова олія - 2 ст. л.
  • вода - 1 ст. л.
Пампушки з часником.

Приготування пампушків з часником:

Ці ароматні пухкенькі пампушки гарно смакують з червоним борщем.
В посудині розпустити дріжджі. Для цього дріжджі подрібнити, посипати цукром (2 ч. л.) і залишити на 5 хв. Потім перетерти ложкою.
Дріжджі з цукром.
До дріжджів додати солі і теплого молока (35 °С).
Додаємо молоко.
Слідом додати лимонний сік.
Додаємо лимонний сік.
Потім в посудину висипати приблизно 300 гр. просіяного борошна, перемішати ложкою.
Додаємо борошно.
Після цього додати олію. Знову все перемішати.
Додаємо олію.
Далі додати решту борошна і замісити ніжне еластичне тісто, що трохи липне до рук. Борошно слід додавати поступово, орієнтуючись не лише на вказану кількість борошна, але й на консистенцію тіста. Потім тісто перекласти у велику посудину, змащену рослинною олією. Тісто також змастити олією. Посудину з тістом накрити рушничком і поставити в тепле місце на 1 год. щоб підійшло. Потім тісто обім’яти і залишити ще на 30 хв.
Тісто готове.
Тісто знову злегка обім’яти і сформувати невеличкі кульки. Викласти їх на змащене олією деко так, щоб відстань між ними була приблизно 1 см. Накрити деко з пампушками рушничком і залишити ще на 20 хв., щоб підросли.
Викладаємо пампушки.
Коли пампушки підросли, – змастити їх злегка збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 200 °С духовці приблизно 25 хв.
Змащуємо пампушки яйцем.
Тим часом готуємо часникову заправку. В невелику посудину викласти січену зелень, додати олію, воду, сіль і вичавлений часник. Все ретельно перемішати.
Готуємо памазку.
Спечені пампушки вийняти з духовки і одразу ж змастити часниковою заправкою.
Змащуємо спечені пампушки.
Потім пампушки накрити харчовою плівкою і залишити на 15-20 хв. щоб вони пройшлись заправкою і трошки зм’якли.
Накриваємо харчовою плівкою.
Пампушки з часником готові.
Пампушки з часником готові.

Комментариев нет:

Отправить комментарий