Інгредієнти для тіста:
- борошно - 500 гр.
- молоко - 300 мл.
- олія соняшникова - 2 ст. л.
- сіль - 1 ч. л. (з вершком)
- цукор - 2 ч. л.
- свіжі дріжджі - 25 гр.
- лимонний сік - 1 ч. л.
Інгредієнти для заправки:
- часник - 3-4 зубці
- січена зелень петрушки і кропу - 3 ст. л.
- соняшникова олія - 2 ст. л.
- вода - 1 ст. л.
| |
Приготування пампушків з часником:
Ці ароматні пухкенькі пампушки гарно смакують з
червоним борщем.
В посудині розпустити дріжджі. Для цього дріжджі подрібнити, посипати цукром (2 ч. л.) і залишити на 5 хв. Потім перетерти ложкою.
| |
До дріжджів додати солі і теплого молока (35 °С).
| |
Слідом додати лимонний сік.
| |
Потім в посудину висипати приблизно 300 гр. просіяного борошна, перемішати ложкою.
| |
Після цього додати олію. Знову все перемішати.
| |
Далі додати решту борошна і замісити ніжне еластичне тісто, що трохи липне до рук. Борошно слід додавати поступово, орієнтуючись не лише на вказану кількість борошна, але й на консистенцію тіста. Потім тісто перекласти у велику посудину, змащену рослинною олією. Тісто також змастити олією. Посудину з тістом накрити рушничком і поставити в тепле місце на 1 год. щоб підійшло. Потім тісто обім’яти і залишити ще на 30 хв.
| |
Тісто знову злегка обім’яти і сформувати невеличкі кульки. Викласти їх на змащене олією деко так, щоб відстань між ними була приблизно 1 см. Накрити деко з пампушками рушничком і залишити ще на 20 хв., щоб підросли.
| |
Коли пампушки підросли, – змастити їх злегка збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 200 °С духовці приблизно 25 хв.
| |
Тим часом готуємо часникову заправку. В невелику посудину викласти січену зелень, додати олію, воду, сіль і вичавлений часник. Все ретельно перемішати.
| |
Спечені пампушки вийняти з духовки і одразу ж змастити часниковою заправкою.
| |
Потім пампушки накрити харчовою плівкою і залишити на 15-20 хв. щоб вони пройшлись заправкою і трошки зм’якли.
| |
Пампушки з часником готові.
| |
Комментариев нет:
Отправить комментарий